Vårt Team

Skogsfamiljen Vårdverksamheter AB

De är vi som arbetar på

Skogsfamiljen Vårdverksamheter:

Folke Wittbom är föreståndare och verksamhetschef. Han har arbetat professionellt med vård och behandling sedan 1991. Folke arbetar med klientsamtal och att fördjupa samarbetet med uppdragsgivare i samband med placeringar samt inte minst att utveckla behandlingsarbetet. Dessutom tycker han det är roligt att laga bilar och laga mat.

 

Universitets och Högskoleutbildningar: Ekonomexamen, Göteborgs Universitet. Tidig Störning 1, Linnéstadens Psykoterapiinstitut. Psykoanalytisk Teori, steg 1, Göteborgs Psykoterapiinstitut. Sexologi Allmän Inriktning, Göteborgs Universitet. Genusantropologi, Göteborgs Universitet. Kultur, Erotik och Sexualiteter, Göteborgs Universitet, Migration och Kultur, Göteborgs Universitet.

 

Kompetensutbildningar: Korttidsterapi, Göteborgs Psykoterapiinstitut. Missbruksutbildning, Göteborgs Psykoterapiinstitut. Dynamisk fokuserad Korttidsterapi, Tripsykologi. Kvinnoteori, Tripsykologi Traumaterapi, Den traumatiserades fixering vid gärningsmannen Tripsykologi. Barntrauma, Tripsykologi. Dessutom Återfallsprevention samt ASI.

 

Kontakt: 0702-907142 eller e-mail: skogsfamiljen@swipnet.se

Annika Ek-Isberg är biträdande föreståndare och arbetar heltid inom behandlingen. Hon har tidigare haft sina huvudsakliga ansvar på Skogskollektivet men arbetar nu med klienter från båda enheterna. Bland annat har en inriktning mot ADL där hon tillsammans med de boende gör det man gör i ett hem vilket inkluderar samtal, matlagning, planering, hälsa, och därutöver utflykter mm. Annikas yrkeserfarenhet, att arbeta med människor som haft det svårt i livet, sträcker sig över 30 år. Hos oss har hon varit sedan 1998. Annika är intresserad av djur och natur; lyssnar på fåglar, plocka svamp och åker gärna på utflykter. Annika sätter stort värde på samtalet

 

Utbildningar: Mentalskötare 3 terminer, Elev-assistentutbildning 1 år, Dagbarnvårdarutbildning, kvällskurs 1 termin.

 

Kompetensutbildningar: Missbruksteori och Behandling, Traumaterapi, Den traumatiserades fixering vid gärningsmannen, Barntrauma, Tripsykologi. Dessutom ASI.

Steg 1 Psykodynamisk terapi, Tripsykologi

 

Kontakt: 0322-91012 eller e-mail: skogsfamiljen@swipnet.se

 

Christer Fritjofsson är arbetstränaren som gått vidare till teoretiska utbildningar inom vård och behandling. Han är verksam nära klienternas utveckling av intressen och sådant som ger innehåll i livet. Christer har kompetens på många praktiska områden som reparationer och underhåll och trädgård och köksodling. Christer uppskattar att vara ute och tar gärna en promenad på de vackra vandringslederna i trakten. Har en kunskap om djur som hästar och kor men även biodling. Christer har varit med oss sedan 1995 och har en stor erfarenhet att arbeta med och sprida kunskap till klienter.

 

Förutom att vara utbildad snickare har Christer kompetens-utbildning som omfattar: Om borderline, Ralph Stenbäcker. Missbruksteori och Behandling, Tripsykologi. Påverkan och Parallellprocesser, Sverker Belin. Traumaterapi och Den traumatiserades fixering vid gärningsmannen, Tripsykologi. Steg 1 Psykodynamisk teori, Tripsykologi

 

Kontakt: 0703-892525

 

 

Tommy Berg är vår senastemedarbetare som verkar som bl a arbetstränare. Tommy har under många år skaffat erfarenheter att arbeta inom vård och behandling med utsatta människor. Tommy har dagliga aktiveter och erbjuder dessutom individuella fritidsmöjligheter som t ex bad, promenader och utflykter.

 

Tommy påbörjade sina Skogsfamiljesutbildningar genom att gå vår grundkurs "traumabehandling" hos Tripsykologi i Göteborg.

 

 

 

Bo Schröder är behandlingsassistent, Han har arbetat professionellt med vård och behandling sedan 1993 och hos Skogsfamiljen sedan 2009. Bo är vår samordnare av våra aktiviteter mot droger. Bo är mycket intresserad av sportfiske och kan dessutom mycket om kräftodling. Han är en mycket händig mångsysslare och leder även fritidsaktiviteter som t ex silversmide, tillverkning av flugor för flugfiske etc.

 

Utbildningar: Verkstadsskola, Vattenbruk, Alkohol- och drogbehandlare med påbyggnadsutbildning behandlingsmetodik Forsa folkhögskola.

 

Kompetensutbildningar: Art-instruktör, Forsa folkhögskola, Samtalsterapeut / KBT-coach, Mölnlycke, samt Traumabehandling, Tripsykologi. Dessutom Återfallsprevention, ASI, samt MI.

 

Martin Hedgren arbetar som behandlingsassistent. Han är har arbetat som polis i USA i 12 år och på behandlingshem för ungdomar med drogproblem i drygt ett år innan han kom till Sverige och till Skogsfamiljen kom Martin 2006. Martin är också ridlärare och utbildar ryttare och hästar såväl i traditionell engelsk ridning som western-ridning. Han har även arbetat som sadelmakare. Martin är driven i datorarbete och internet och är denna hemsidas skapare.

 

Utbildningar: Polisutbildning: 6 mån grundutbildning samt 5 års löpande arbetsplatsförlagd utbildning varvat med kurser bl a med inriktning mot hemlösa och droger/missbruk, allt enligt det amerikanska systemet.

 

Kompetensutbildningar: Traumabehandling, Den traumatiserades fixering vid gärningsmannen, Barntrauma, allt hos Tripsykologi.

 

 

Övrig personal som finns på plats vid behov utgörs av:

 

Magnus Harjapää

 

Flera års arbete inom vård och behandling hos Skogsfamiljen, SIS och på andra arbetsplatser och är väl förtrogen med vårt arbetssätt.

 

 

Copyright © All Rights Reserved