Vårdinnehåll

Skogsfamiljen Vårdverksamheter AB

 

 

Så här arbetar vi individuellt

 

För att nå ett bra resultat arbetar vi på många olika sätt och beroende på klientens behov. Behandlingen är beroende på individuella behov och problem. Vissa delar av behandlingen är dock samma för alla klienter under behandlingstiden.

 

Individuella samtal

 

Tillitsbyggande - traumatiserade klienter har blivit berövade sin förmåga till tillit. Det innebär att behandlingsalliansens framväxt är i behov av lång tid och medvetet arbete.

 

Miljöterapeutiskt - I vardagslivet spelas klientens problematik upp och blir föremål för behandling, stöd och gränssättning.

 

Individuell Psykoterapi - för leg. psykologer, leg. psykoterapeuter med stor erfarenhet inom respektive diagnos/problemområde. För trauamtiserade erbjuds traumabehandling.

 

Arbets- och aktivitetsträning, dagligen, för och eftermiddag med bil/traktor/redskap, trädgård, underhåll byggnation och reparation.

 

ADL-träning, Allmän Daglig Levnadsträning dvs kroppsnära, kosthållning, hygien och hälsa

 

Fritid: Aktiv fritid, promenader och utflykter, fiske, datorer. musik. bowling etc. efter intresse.

 

Ekonomi: Ekonomisk rehabilitering och ekonomiskt ansvarstagande.

 

Studier och utbildningar: Stöd för externa studier och yrkesutbildningar, egna alternativ och önskemål. I vissa fall kan hjälp med körkort och liknande förekomma.

 

Social kompetens: Förmågan att kommunicera, samarbetsförmåga, konflikthantering, anpassningsförmåga och förmåga att att möta förändringar och problemlösning.

 

Aktiviteter för de boende

 

Bilreparationer: Vi utför mindre reparationer och underhåll på våra bilar under ledning av Christer som har många års erfarenhet av bilreparationer.

 

Matlagning: Alla som vill har möjlighet att laga mat och vi varierar mycket i den dagliga kosten, allt från varma mackor på kvällen till Asiatiska rätter till middag. Alla sorters mat lagas men under dagens måltider baseras rätterna på ett väl balanserat intag av de ämnen som kroppen behöver.

 

Fiske och skidresor: Vi uppmuntrar fiske och har roddbåtar samt ett antal kanoter tillgängliga samt åker på fisketurer när möjlighet ges. Vintertid får de som vill åka på skidturer eller så åker vi till en slalombacke.

 

Hobby o fritid: Silversmide och hantverk. T.ex. smycken och keramik etc. och fritt fram för egna idéer.

 

Väghållning och Maskiner: Minigrävare och traktor samt motorsågar och trimmer finns att tillgå.

 

Sågverk: Vi fäller träd i skogen och sågar upp eget virke i vårt sågverk. Vi använder detta virke till att bygga nytt och reparera när det behövs. Och fritt fram för egna idéer.

 

Trädgård: Gräsklippning, trädbeskärning, bärplockning, köksträdgård och fritt fram för egna idéer.

 

Omgivande natur: Skogspromenader, utflykter till bl a Hornborgarsjön och andra fågelställen, svampplockning och mycket mer - olika förslag diskuteras.

 

 

 

 

 

Vår samarbetspartner inom utbildning av personal och för

traumaterapi och psykoterapi

 

Dagsschema

 

8.00 Dagpersonalen kommer utomhusaktiviteter, hundpromenad.

 

8.45 Frukost med morgonmöte. Planering med önskemål och synpunkter. Olika samtalsämnen. Möjlighet att begära enskilda samtal.

 

9.30 ca Utomhusaktiviteter t ex promenader snickeri, trädgårds-arbete. Eventuella resor till terapi i Göteborg, Inköpsresor. Lunchförberedelser.

 

13.00 Lunch. Gemensamma samtal olika fria samtalsämnen.

 

14.00 Fri tid för utom/inomhus aktiviteter.

 

18.00 ca Kvällsmål

 

18.30 - Eventuella individuella samtal.

 

18.30 - Möjligheter till hobby.

 

En kväll per vecka erbjuds fritidsaktivitet, t ex bio, bowling, loppisbesök, auktion etc.

 

Tisdagar och torsdagar är terapiresdagar. Lunch ute för de som reser.

 

Onsdagar eftermiddag. Personal har handledning varannan vecka och planeringsmöten varannan vecka.

 

Övriga aktiviteter:

 

Hornborgarsjön med trandansen. Fiskeutflykter. Skidresa till skidanläggning om underlag finns. Kanotutflykter i egna kanoter. Dagsutflykter till turistmål under sommaren – helst en gång i veckan mm. mm. Fritt fram för förslag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skogsfamiljen Vårdverksamheter AB, Bråten 4, 441 94 Alingsås

 

0322-91012, 0702-907142 skogsfamiljen@swipnet.se

Copyright © All Rights Reserved